Promoot je horeca bestelwebsite

Bestelwebsite aanvragen

Meer bezoekers op je website

Je hebt je Scanfie bestelwebsite helemaal klaargezet. Super! Maar dat is slechts stap 1. Hoe breng je jouw nieuwe horeca webshop onder de aandacht bij je doelgroep? Hieronder geven we enkele tips om je op weg te helpen, zodat je er alles aan kan doen om zoveel mogelijk omzet uit je bestelwebsite te halen.

  1. Deel je link op alle social media
  2. Pin je bericht vast zodat hij bovenaan je pagina staat
  3. Roep mensen op om je bericht te delen
  4. Pas op alle social media je websiteadres en knop aan
  5. Vraag mensen om berichten te posten van hun bestelling
  6. Tag Scanfie en wij delen je bericht!
  7. Laat Google weten dat je ook afhaalt en/of bezorgt
  8. Link vanaf je huidige website
  9. Stuur een e-mail naar je vaste klantenkring
  10. Deel flyers uit met je QR-Code
Afhaal maaltijden

Link en QR-Code

Zoek eerst de link en QR-Code van je webshop op. Deze kun je terugvinden in de Scanfie Bedienings Applicatie onder "Webshop" - "Links en QR-Codes": Link en QR-Code webshop

Klik op de knop met het kopieer icoontje om de URL van jouw webshop te kopiëren. Als je een eigen domeinnaam voor de bestelwebsite hebt geregistreerd, is deze hier niet terug te vinden.

De QR-Code is terug te vinden onder de knop "QR-Code restaurant bekijken" op hetzelfde scherm. Om de QR-Code op te slaan, klik je met je rechtermuisknop op de QR-Code en kies je voor "Afbeelding opslaan als...".

Meer informatie over het instellen van je horeca bestelwebsite is terug te vinden op de Scanfie webhelp.

Social Media

Deel je link in een bericht en je verhaal

Laat je volgers weten dat je een bestelwebsite hebt! Maak een post op je social media profielen en voeg daar uiteraard gelijk de link naar de bestelwebsite aan toe. Op deze manier maak je het je volgers zo makkelijk mogelijk. Vraag je volgers gerust om hulp in deze uitdagende periode. Maak ook regelmatig een verhaal waarin je je link ook weer toevoegd.

Tag het Scanfie account (@scanfie op Facebook en @scanfienl op Instagram) in je post en verhaal, en wij delen jouw bericht! Zo vergroot je je bereik en potentiéle klantenkring door gebruik te maken van ons platform.

Bericht vastzetten

Op onder andere Facebook is het mogelijk om je bericht vast te pinnen aan de bovenkant van je pagina. Zo verdwijnt dit bericht niet tussen je overige berichten, want je wilt tenslotte zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekken. Vastzetten aan bovenkant van pagina

Website

Pas je website aan. Op Instagram kun je de link in je bio zetten. Op Facebook kun je onder "Info" - "Aanvullende contactgegevens" je website aanpassen.

Knop

Op Facebook kun je je knop aanpassen. Klik op de knop, kies voor "Knop bewerken", en kies dan voor de optie "Meer informatie". Vul hier de link in en klik op "Opslaan".

Google Mijn Bedrijf

Afhalen en bezorgen

In Google Maps kunnen jouw potentiële klanten tegenwoordig zoeken op afhaal- en bezorgrestaurants met de knoppen "Afhalen" en "Bezorging". Na het klikken op deze knoppen zie je meteen een lijst met restaurants in de buurt die open zijn voor afhalen of de bezorging van maaltijden aanbiedt. Om in deze lijst te staan moet je natuurlijk wel aan Google laten weten dat je bezorg- of afhaalrestaurant hebt.

Ga naar Google Mijn Bedrijf, log in en klik op "Informatie". Zet je primaire categorie op "Restaurant" en klik op "nog een categorie toevoegen". Type "bezorg" en kies een categorie die het beste bij jouw bezorgrestaurant past of kies de algemene categorie "Maaltijdbezorging". Voeg nog een categorie toe en typ "afhaal", kies ook hier weer een specifieke categorie of kies voor "Afhaalrestaurant". Klik op "Toepassen". Voeg hier ook een servicegebied toe waarbinnen bezorgd wordt.

Ga verder naar beneden, naar "Aanbod". Naast je productaanbod, kun je hier ook "Afhalen" en "Bezorging" toevoegen als maaltijdopties! Klik op de suggestie zodat er een vinkje voor komt te staan en klik op "Toepassen".

Website

Binnen "Informatie" bij Google Mijn Bedrijf, kun je een directe link opgeven voor je menukaart, maar ook een "link voor van te voren bestellen" en voor "reserveren".

Openingstijden

Zorg ervoor dat je openingstijden altijd up-to-date zijn in Google, dit wordt door zeer veel mensen gezien. Je kunt tegenwoordig ook specifieke openingstijden opgeven voor afhalen en voor bezorgen, ga hiervoor naar "meer openingstijden".

Google Posts

Heb je je bedrijf al geregistreerd voor Google Mijn Bedrijf? Lokale bedrijven als restaurants en cafés kunnen gratis Google Posts plaatsen. Ga in Google Mijn Bedrijf naar "posts" en maak een nieuw bericht! Deze is zichtbaar voor mensen die zoeken op jouw bedrijf. Je kunt ook specifiek aangeven dat dit een COVID-19 gerelateerde post is.

Website

Zorg dat op je bestaande website een duidelijke link naar je bezorg- en afhaalwebsite staat! Wil je zoveel mogelijk mensen daarheen sturen? Voeg een pop-up toe waarin je de bestelwebsite duidelijk onder de aandacht brengt met een knop naar de bestelmogelijkheid. Zorg sowieso voor een duidelijk link en wellicht een grote visuele banner en knop, zodat mensen niet hoeven te zoeken.

E-mail en drukwerk

E-mail je vaste klantenkring

Stuur een nieuwsbrief per e-mail naar je vaste klantenkring waarin je de bestelwebsite onder de aandacht brengt en duidelijk uitlegt hoe het werkt en wat er mogelijk is. Zorg ervoor dat je ook in toekomstige e-mails altijd een kopje opneemt over je bestelwebsite zodat deze altijd onder de aandacht blijft!

Flyers

Laat flyers drukken met je QR-Code en deel deze uit in de buurt van je restaurant en bezorggebied, of laat ze huis aan huis bezorgen. Met de QR-Code zorg je er voor dat het super eenvoudig is om te beginnen met bestellen, en dit nodigt ook zeker uit om gescant te worden! Hulp nodig? We helpen je graag met het ontwerp en de productie van je drukwerk!

Kaartje bij de bestelling

Laat een kaartje drukken en stop deze bij de maaltijd in de tas! Vraag mensen om een foto te delen op Social Media zodat hun vrienden weten dat zij de lokale horeca steunen! Zo worden je klanten ook je ambassadeur! Verloot eventueel iets onder de mensen die dit doen en jullie social media account taggen om nog meer mensen over te halen.

Drukwerk offerte aanvragen

Volg ons!

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Scanfie B.V.

Bredaseweg 8
4844 CL Terheijden
Nederland

Wil je meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen je graag. Boek een demo