Het personeelstekort in de horeca oplossen is al jaren een grote uitdaging. En de laatste jaren neemt dit tekort alleen maar toe. Toch is er een manier om de werkdruk bij jouw personeel te verlichten en de nummer 1 frustratie bij gasten weg te nemen: lange wachttijden. Je leest hier hoe het alles-in-1 kassasysteem van Scanfie dit mogelijk maakt.

Horeca in Nederland

In Nederland is er op dit moment een flink tekort aan personeel en dit probleem groeit alleen maar verder. Er zijn tienduizenden vacatures in de horecasector, terwijl het aantal horeca bedrijven ook blijft groeien. Uit onderzoek van het CBS blijkt zelfs dat er geen sector is waar bedrijven een groter personeelstekort ervaren. Volgens ondernemers is bij uitstek de belangrijkste oorzaak dat geschikte kandidaten eerder kiezen voor werk in een andere branche.

Gelukkig zijn er steeds betere manieren om het personeelstekort in de horeca op te lossen. Ondernemers vinden namelijk steeds meer de weg naar automatisering om efficiënter te werken en de werkdruk voor het personeel te verlagen. Toch bestaan er ook nog vraagtekens. Hoe zit het bijvoorbeeld met de gastvrijheid, persoonlijk contact en het inslaan van een nieuwe werkwijze? Ook raken veel ondernemers het overzicht kwijt door de vele aanbieders van deeloplossingen en een gebrekkige integratie.

Oplossing personeelstekort

Scanfie ontwikkelde daarom een alles-in-1 kassasysteem voor de horeca. Hiermee verlicht je werkdruk op je horecapersoneel en zorg je ervoor dat gasten sneller hun bestelling krijgen. Daarnaast biedt ons systeem meerdere voordelen, zoals:

  • Het aanpassen van je digitale menukaart in real-time, inclusief aanbiedingen en voorraden
  • Het splitsen of samenvoegen van rekeningen, met de optie om fooien en kortingen toe te voegen
  • Een slim voorraadsysteem en Keuken Display Systeem

Winnaar Horecava Award

De Horecava riep Scanfie met het alles-in-1 kassasysteem uit tot winnaar van de Innovation Award 2022 in de categorie Digital, Apps & Social Media. De jury zei hierover:

“Scanfie is een overzichtelijke alles-in-1 besteloplossing die zeer flexibel in te zetten is. Gasten kunnen met Scanfie zelf bestellen via een QR-code, waarbij de bestelling direct bij de bar of in de keuken uitkomt. Zo kun je als bedrijf ondanks het personeelstekort en de coronamaatregelen blijven voldoen aan de verwachtingen van je gasten. De combinatie van alle verschillende functionaliteiten, de eenvoudige koppeling met andere systemen en het overzichtelijke dashboard, maken Scanfie een krachtige tool voor elke ondernemer!”

Personeelstekort horeca oplossen

Wil jij ook de voordelen ervaren van ons alles-in-1 kassasysteem en het tekort aan personeel in de horeca succesvol opvangen? Start dan jouw gratis proefperiode en ga 14 dagen zelf aan de slag!