Als jouw horeca bestelwebsite klaar staat, wil je dit natuurlijk met zoveel mogelijk mensen delen. Maar hoe kun je dit goedkoop en slim aanpakken? Je krijgt hier tips om zoveel mogelijk uit je bezorg- en afhaalsysteem te halen.

Krijg meer websitebezoekers

Het is belangrijk om je online vindbaarheid zoveel mogelijk te vergroten. Dit kun je doen door hoger te ranken in zoekmachines via SEO, en door betaalde online advertenties. Maar er zijn ook handelingen die je zelf eenvoudig door kunt voeren. Hieronder krijg je tien handige tips om mensen snel naar je bestelwebsite te leiden en je omzet te vergroten.

  1. Deel je website op alle social media
  2. Pin je bericht vast, zodat deze bovenaan je pagina staat
  3. Roep mensen op om je bericht te delen
  4. Pas op alle social media je websiteadres en knop aan
  5. Vraag mensen om berichten te posten van hun bestelling
  6. Tag Scanfie en wij delen je bericht!
  7. Laat Google weten dat je ook bezorgt en afhaalt
  8. Link vanaf je huidige website
  9. Stuur een e-mail naar je vaste klantenkring
  10. Deel flyers uit met je QR-code

Deel je link via een QR-code

Zoek eerst de link en QR-Code van je webshop op. Deze kun je terugvinden in de Scanfie Bedienings App onder “Webshop” – “Links en QR-codes”.

Klik op de knop met het kopieer icoontje om de URL van jouw webshop te kopiëren. Als je een eigen domeinnaam voor de bestelwebsite hebt geregistreerd, is deze hier niet terug te vinden.

De QR-code is terug te vinden onder de knop “QR-code restaurant bekijken” op hetzelfde scherm. Om de QR-code op te slaan, klik je met je rechtermuisknop op de QR-code en kies je “Afbeelding opslaan als…”.
Meer informatie over het instellen van je horeca bestelwebsite vind je op de Scanfie webhelp.

Zet social media actief in

Laat je volgers weten dat je een bestelwebsite hebt! Maak een post op je social media profielen en voeg daar uiteraard gelijk de link naar de bestelwebsite aan toe. Op deze manier maak je het je volgers zo makkelijk mogelijk. Vraag je volgers gerust om anderen op de hoogte te brengen van jouw nieuwe bestelwebsite na een uitdagende corona-periode. Maak ook regelmatig een verhaal waarin je een link naar je site toevoegt.

Als je Scanfie op Facebook, Instagram of LinkedIn tagt, dan delen wij jouw bericht! Zo vergroot je je bereik en potentiële klantenkring.

Bericht vastpinnen

Op platforms als Facebook is het mogelijk om je bericht vast te pinnen aan de bovenkant van je pagina. Zo verdwijnt dit bericht niet tussen je overige berichten, want je wilt zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekken.

Link naar je website

Zorg ervoor dat je alle socials waar jouw onderneming actief is een link naar jouw website staat. Op Instagram kun je de link in je bio zetten. Op Facebook kun je onder “Info” – “Aanvullende contactgegevens” je website aanpassen.

Pas je button aan

Op Facebook kun je de button naar een pagina aanpassen. Klik op de knop, kies voor “Knop bewerken”, en kies dan voor de optie “Meer informatie”. Vul hier de link in en klik op “Opslaan”.

Promoten op je eigen website

Zorg dat op je bestaande website een duidelijke link naar je bezorg- en afhaalwebsite staat! Je kunt het extra benadrukken door een pop-up toe te voegen waarin je de bestelwebsite duidelijk onder de aandacht brengt, inclusief een knop naar de bestelmogelijkheid. Zorg sowieso voor een duidelijk link en wellicht een grote visuele banner en knop, zodat mensen niet hoeven te zoeken.

E-mail en drukwerk

Mail je vaste klantenkring

Mail een nieuwsbrief naar je vaste klantenkring waarin je de bestelwebsite onder de aandacht brengt en duidelijk uitlegt hoe het werkt en wat er mogelijk is. Zorg ervoor dat je ook in toekomstige e-mails altijd een kopje opneemt over je bestelwebsite zodat deze altijd onder de aandacht blijft!

Flyers

Laat flyers drukken met je QR-code en deel deze uit in de buurt van je restaurant en bezorggebied, of laat ze huis aan huis bezorgen. Met deze code zorg je ervoor dat het super eenvoudig is om te beginnen met bestellen, en dit nodigt mensen ook uit om te scannen en via QR bestellen een order te plaatsen! Hulp nodig? We helpen je graag met het ontwerp en de productie van je drukwerk.

Kaartje bij de bestelling

Laat een kaartje drukken en stop deze bij de maaltijd in de tas. Vraag mensen om een foto te delen op social media zodat hun vrienden weten dat zij de lokale horeca steunen! Zo worden je klanten ook je ambassadeur. Verloot eventueel iets onder de mensen die dit doen en jullie op hun socials taggen om anderen over te halen.