QR bestellen

Laat je gasten snel en eenvoudig zelf bestellen zonder app en verhoog je omzet.
Nu proberen Offerte aanvragen

Geef je gasten gemak en vrijheid

Laat de Scanfie horeca app jouw horeca team ondersteunen als digitale kelner en helpen bij personeelstekort of onderbezetting. Laat je gasten kiezen of ze zelf willen bestellen en afrekenen, of liever bij een medewerker bestellen. Vang piekmomenten eenvoudig op terwijl jouw gasten de perfecte service en beleving ervaren. Met het horeca bestelsysteem van Scanfie onderscheid je jezelf van de concurrentie. Dat maakt onze horeca app onmisbaar voor het terras, restaurants, hotels, golfbanen, zwembaden, vakantieparken, bowlingbanen, cateraars, snackbars en cafetaria's, strandtenten, ijssalons, speeltuinen, enzovoorts.
Maak je onderneming klaar voor de toekomst en introduceer vandaag nog QR-code bestellen op jouw terras of restaurant. Onze horeca app is er al vanaf € 49 per maand.

Horeca bestel app

QR-code bestellen en betalen aan tafel

 • Laat je gasten zelf bestellen via een QR-code op tafel
 • Verbeter je service en verhoog je omzet
 • Verlaag de werkdruk en je personeelskosten
 • Behoud het overzicht en bespaar tijd
 • Zet je gast weer centraal zodat ze vaker terugkeren

Uitlegvideo - QR code bestellen

In deze video vertellen we je meer over onze oplossing voor QR-code bestellen met onze horeca app.

Scanfie helpt onder andere...

Staat jouw logo hier binnenkort ook tussen?

The Old Bell Amsterdam
Dolfijn - the plays to be
Boulevard 17
Het Veerkwartier
De Hoge Heide Vlijmen - Happen Stappen Bewegen
Speeltuin Land van Fluwel
IJsboerderij De Bonte Koe
Bowling Alphen
Camping de Pallegarste
Domein Groot Besselink
Restaurant Waterfront
Skicenterum Moser
Vierhoog Leisure
Deegeluk lunchroom en catering
Pannenkoekenhuis Ouddorp
Acqua Farina
Pizzeria Tivoli
Beauforthuis
Offerte aanvragen

Hoe werkt bestellen via QR?

De horeca app van Scanfie werkt volledig in de browser, er is geen app en geen account nodig. Scanfie toont de digitale menukaart van je restaurant in de eigen taal en in jouw huisstijl en is in staat om consistent persoonlijke suggesties middels cross- en upselling te doen. Je gasten kunnen via Scanfie afrekenen of via de QR-code het personeel om de rekening vragen. Na het bestellen rolt de bestelbon uit jouw bonprinter in de keuken of de bar. Scanfie kan zowel zelfstandig draaien, als in combinatie met jullie kassasysteem. In het geval van zelfbediening roep je jouw gasten op via hun telefoon zodat ze zelf de bestelling kunnen afhalen zodra deze klaar is!

Scan de QR-code

1 Scannen

Jouw gasten scannen de QR-code aan tafel, ligbed of hotelkamer. Zonder app of account!

QR bestellen

2 Bestelling plaatsen

Via de digitale menukaart in de eigen taal plaatsen ze samen of per persoon hun bestelling.

Afrekenen

3 Afrekenen

Eventueel kan er ook via Scanfie afgerekend worden, je gasten vertrekken wanneer ze willen.

De voordelen van QR bestellen

De horeca bestel app van Scanfie is er voor jou, je personeel en je gasten.

Voor jou als horeca ondernemer

 • Minder last van bedreiging nummer 1: personeelstekort
 • Lagere personeelskosten en lagere werkdruk
 • Rustige- en piekmomenten beter op te vangen
 • Meer omzet door meer bestellingen en hogere bonwaarde
 • Tevreden, terugkerende gasten door snellere service
 • Aangepast op jouw werkwijze

Voor jouw gasten

 • Haal de nummer 1 frustratie weg: wachttijden
 • Duidelijke menukaart die altijd actueel is
 • Gepersonaliseerde aanbevelingen
 • Zelf (apart) afrekenen of de rekening vragen
 • Bediening om hulp vragen via je smartphone
 • Geen app of account nodig: scannen, bestellen, betalen!
Wat onze klanten zeggen...
Land van Fluwel

“Handig systeem, simpel en overzichtelijk. Goed voor het gebruik met QR-codes op tafel. Service is heel goed, reageren snel en zoeken snel naar oplossingen.”

Land van Fluwel
Strand Deining

“Bij Scanfie geven ze nooit op om beter te worden! Bij scanfie begrijpen ze echt wat hun klant nodig heeft en laten ze klanten Scanfie helemaal op maat gemaakt toepassen. Bij Scanfie doen ze wat ze beloven!”

Richard Groot Strand Deining
Happydays Noord-Holland

“De flexibiliteit en de goede service van het Scanfie team is 1 van de grootste voordelen. Onze wensen worden met rap tempo op een goede manier verwerkt in het al uitgebreide systeem. Elk partycentrum is natuurlijk verschillend, maar dat maakt voor Scanfie niet uit! Zij maken het systeem precies zoals wij het graag willen hebben. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Scanfie.”

Delano de Decker HappyDays Noord-Holland
Koetshuis de Haar

“Heel erg goed kassasysteem voor tijdelijke evenementen.
Product is zeker aan te raden.
Ook de bijkomende service is erg goed.”

Hidde Gol Koetshuis de Haar
Pizzeria Tivoli

“Het beste systeem wat er is! Wij werken nu ongeveer een jaar met Scanfie en het bevalt ons SUPER! De service is echt op. Het systeem wordt bij elke update beter en beter. Beste aankoop wat wij als restaurant hebben gedaan tot nu toe. Het heeft ons werk veel makkelijker gemaakt en ons veel kopzorgen bespaard. (Personeel ect.) vooral nu in deze moeilijke tijd. Bedankt Scanfie team voor dit prachtige systeem.”

Ristorante Pizzeria Tivoli Maastricht
Outdoor Delft

“Scanfie is een kassa systeem met creatieve oplossingen op maat! In ons geval heeft Scanfie ervoor gezorgd dat onze instructeurs vanaf het paintball veld een paar honderd meter verwijderd van de kassa alsnog producten kunnen toevoegen aan de groepsrekening. Wij raden Scanfie zeker aan omdat ze ook vandaag de dag ons nog steeds verder helpen met moeilijke vragen.”

Mitchell Verweij Outdoor Delft
Vliegveld Hilversum Restaurant

“Scanfie scheelt ons personeelskosten. I.v.m. groot terras kunnen we nu een gedeelte op zelfbediening indelen. Bestellen via app en dranken/gerechten worden gebracht. De punten waar we tegen aanliepen in de test fase werden direct geïmplementeerd waardoor het perfect is afgestemd op onze locatie.”

Martin Restaurant Vliegveld Hilversum
Beauforthuis

“Onze gasten kunnen via deze app op het terras meteen bestellen en betalen. Dit maakt het voor ons eigenlijk ook veel overzichtelijker dan voorheen.”

Lidwien Vork Directeur Beauforthuis
It Foarûnder

“Goed programma dat de horeca goed helpt. Tevens werkt het snel en klantvriendelijk. Echt een top systeem 👍 En door het scannen van de QR code is het gebruik erg simpel en snel.”

R.L. Vellinga It Foarûnder
Zwembad de Stok Roosendaal

“In coronatijd heeft het ons geholpen bij drukke dagen om de toegang te versoepelen. Daarnaast voorkomt het een lange rij bij de horeca. De integratie verliep erg vlot. Ze zijn ontzettend behulpzaam en staan graag voor je klaar. De software is zeer gebruiksvriendelijk en tot in de puntjes aan te passen naar wens. Als er al iets ontbreekt, dan kan je dit bespreekbaar maken en gaan ze kijken of het mogelijk is dit alsnog te implementeren. Klantvriendelijk, behulpzaam en professioneel!”

Denise van Rietschoten Zwembad De Stok
Dolfijn - the plays to be-

“Scanfie heeft het systeem zodanig flexibel gemaakt dat het in overleg met ons helemaal aangepast is aan onze situatie en wensen. Door het gebruik van Scanfie is mijn horeca omzet flink toegenomen en heb ik minder last van personeelstekort. Onze gasten vinden het ook nog eens erg fijn werken!”

Thomas Dol Dolfijn - the plays to be-
Cafetaria 't Stoepje

“Wij zijn goed geholpen door de eigenaren van dit bedrijf. Al onze wensen tijdens een fysieke bijeenkomst geventileerd, en wat gelijk kon hebben ze ook gelijk gedaan. We hebben nu al een prettige samenwerking. Alles is bijna mogelijk en staat of valt met de inrichting. De software bevat alles wat we willen.”

Ronald van den Borden Cafetaria 't Stoepje
HEMA

“Unieke, mooie oplossing voor je horeca! Scanfie is de enige aanbieder met buzzerfunctie op eigen device van klant en is zeer flexibel in het meedenken met onze wensen. Zoals bij ieder bestelsysteem dien je je even te verdiepen in de werking, maar dit is kinderspel. Zeer gedreven, enthousiaste, flexibele en professionele partij!”

René Witte HEMA
Gasterij Manjefiek

“Wij kunnen elke horecaondernemer Scanfie aanraden!
De software van Scanfie (QR-bestellen en webshop) is stabiel, werkt snel en is intuïtief. De webshop wordt ook goed ontvangen bij onze gasten. Dit is een bedrijf die de menselijke maat nog niet kwijt is geraakt en écht meedenkt met de ondernemer. Persoonlijk contact en zeer korte lijntjes.”

Joël Basta Gasterij Manjefiek
Goudse IJsbaan

“Onze ervaring met Scanfie is zeer positief. We gebruikten Scanfie voor ons pop-up restaurant, van bestellen via QR-code tot de kassa om kaartjes te kopen voor toegang. In de backoffice is alles uitgesplitst wat makkelijk is als je bijvoorbeeld resultaat wilt zien van bepaalde producten. Werken met Scanfie is heel eenvoudig. Het QR-bestellen werkt perfect en maakte ons leven een stuk makkelijker tijdens ons evenement.”

Rodin le Mair Grand Canyon Events
Embassy Festival Den Haag

“Enorm tevreden! Het systeem is helemaal aangepast naar onze wensen en wanneer hulp nodig was, waren ze goed te bereiken. Het systeem is makkelijk en overzichtelijk en de hardware was eenvoudig geïnstalleerd. Plug and play!”

Nadine Heijman Prooost Events
Golfbaan Het Wedde Voorschoten

“Veelzijdig qua inzet van het systeem. Tevens kun je op- en afschalen, handig met bijv. terrasseizoen etc. Inmiddels ook met directe PIN koppeling.”

Pim van Hal Golfbaan Het Wedde
Bingo bij Festival Beilen

“Wij hebben Scanfie gebruikt tijdens het organiseren van een grote bingo in de feesttent, dit is ons zeer goed bevallen. De bezoekers konden rustig tijdens de bingo hun consumpties bestellen en tijdens de pauzes was het geen gekkenboel bij de bar. Wij raden een ieder Scanfie aan, ze reageren zeer snel en helpen je met alles om het goed te laten verlopen.”

Johan Greydanus Stichting Festival Beilen

Werk efficiënter met Scanfie

 • Overzichtelijk keukenscherm of werkbonnen met grote letters
 • Zelf eenvoudig je vloerplan aanpassen zo vaak je wilt
 • Real-time inzien en aanpassen, waar je ook bent
 • Automatisch de voorraad bijhouden
 • Rapportages en inzichten over verkopen, artikelen en gasten
 • Alles-in-1 bestelsysteem voor horeca, inzetbaar hoe jij het wilt
 • Gasten niet-, optioneel of verplicht zelf laten afrekenen
iDEAL

Samen tegen voedselverspilling

Het is mogelijk om binnen Scanfie de doggybag optie aan te zetten. Zo kunnen gasten eenvoudig tijdens het bestellen aangeven of ze eventuele restjes mee willen nemen in een doggybag. Vaak speelt schaamte een rol en zijn gasten bang voor een ongemakkelijke situatie, door simpelweg een vinkje te zetten nemen we dit weg en dragen we samen bij aan minder voedselverspilling. Wist je dat sommige gasten zelfs de voorkeur geven aan restaurants die een doggybag aanbieden? Zo verhoog je potentieel dus ook nog eens je omzet terwijl je het milieu helpt!

Vorig jaar vroeg 39% van de Nederlanders weleens om een doggybag in een restaurant, 79% daarvan omdat ze tegen voedselverspilling zijn. Vooral jongere mensen vragen relatief vaak om een doggybag en zijn meer met voedselverspilling bezig. 80% van de mensen vindt dat restaurants zelf meer moeten doen tegen het verspillen van eten, en bijna 75% van de mensen vindt dat restaurants altijd een doggybag moeten aanbieden. Dit blijkt uit onderzoek van milieuorganisatie Natuur & Milieu. Scanfie beperkt graag samen met jou het verspillen van voedsel.

Doggybag
QR-code scannen

De eenvoud van QR-bestellen

We leveren drukwerk in allerlei vormen, waaronder stickers en houten kubussen. Deze zijn voorzien van het tafelnummer, een QR-code en een unieke webcode. Je gasten kunnen de horeca app gebruiken door...

 • De QR-code te scannen met de camera functie van de telefoon
 • De QR-Code te scannen op app.scanfie.nl
 • De unieke webcode in te voeren op app.scanfie.nl

Wat kost QR bestellen?

De Scanfie bestelapp voor horeca & leisure is voordeliger dan je denkt en bovendien maandelijks opzegbaar!
QR bestellen is er al vanaf € 49 per maand, wat eenvoudig terug te verdienen is door de extra omzet en besparing op personeelskosten.
Benieuwd wat het in jouw situatie zou kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor onze horeca app.

Meer info over QR bestellen

Toch nog vragen? Bel ons gerust of vul onderstaand formulier in en we spreken elkaar snel!

Scanfie B.V.

Bredaseweg 8
4844 CL Terheijden
Nederland

Wil je meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen je graag. Boek een demo