QR bestellen

Laat je gasten snel en eenvoudig zelf bestellen zonder App
Offerte aanvragen Informatie aanvragen

Aan tafel bestellen

Scanfie ondersteund jouw horeca team als digitale kelner om je te helpen bij personeelstekort en het voldoen aan de coronaregels. Kun je de piekmomenten niet goed opvangen maar wil je jouw gasten de perfecte service en beleving blijven bieden? Met Scanfie onderscheid je jezelf van de concurrentie. Laat je gasten aan tafel bestellen via de tafel QR-Code, laagrempelig zonder een app te hoeven installeren. Eventueel kunnen jouw gasten tijdens het QR-Code bestellen ook direct afrekenen via bijv. iDEAL, zo kunnen ze vertrekken wanneer ze willen en is de tafel weer vrij! Dat maakt onze QR bestel app onmisbaar op het terras, restaurants, cafés, strandtenten, ijssalons, lunchrooms, snackbars, zwembaden, (indoor) speeltuinen, bowlingbanen, hotels (ook roomservice via QR), enzovoorts. QR-Code bestellen aan tafel is er al vanaf € 39 per maand.

Gratis proefperiode Terras

Kiosk QR bestellen

Heb je een afhaalpunt of bedien je je gasten niet aan tafel? Dan is de kiosk QR oplossing van Scanfie ideaal! Voorkom wachtrijen en laat jouw gasten zelf bestellen en betalen via een QR-Code. Met de kiosk bestelmodule van Scanfie creër je binnen een dag een corona-proof pickup point voor take away of zelfbediening.
In combinatie met ons gasten oproepsysteem kun je een melding sturen naar de mobiele telefoon van je gasten wanneer de bestelling afgehaald kan worden, op elke afstand!
Voor slechts € 30 per maand laat je jouw gasten mobiel bestellen via de digitale menukaart die je continue zelf kunt aanpassen.
Kiosk QR bestellen van Scanfie wordt ingezet bij horeca, leisure en evenementen.

Lees verder QR bestellen bij kiosk

Jouw onderneming coronaproof

Scanfie helpt jouw terras en onderneming veilig open te blijven! Gasten kunnen zelf aan tafel QR bestellen via de digitale menukaart. Naast contactloos aan tafel bestellen kunnen je gasten ook veilig en contactloos betalen via hun telefoon en bied jij een veilige service conform de anderhalvemeterregel en een ultieme gastbeleving. Zo zorgen we samen voor minder loopbewegingen en kun je meer gasten ontvangen doordat mensen zelf afrekenen en sneller en tevreden vertrekken. Met onze tafelmanagement module, digitale gastenregistratie en gezondheidscheck via QR kun je actief bijhouden wie en hoeveel mensen er in jouw zaak zijn, hoe lang ze al aan hun tafel zitten en voldoe je eenvoudig aan alle wet- en regelgeving.
Zo blijft het veilig voor jou, je personeel en je gasten! De horeca app van Scanfie is jullie nieuwe digitale ober en ondersteund het team graag met bijvoorbeeld het consequent aanbieden van suggesties, ook bij drukte en hectiek. Zo zorgen we voor een hogere bonwaarde en meer bestellingen! Begin vandaag nog met innoveren en introduceer QR-Code bestellen op jouw terras of in jouw eetgelegenheid.

Horeca bestel app van Scanfie

Uitlegvideo: QR bestellen aan tafel

Scanfie helpt onder andere...

HEMA
Het Veerkwartier
Sportfondsen
Gasterij Manjefiek
IJsboerderij De Bonte Koe
Kruik Middelharnis
Koning Goedhart
Crème de la Cookies
Brasserie 1884
Beachclub Fuel
Casa Reinders
Mister Nata
Restaurant Vliegveld Hilversum
Natuurpoort van Loon
Pizzeria Tivoli
Beauforthuis
Dolfijn - the plays to be
Informatie aanvragen

Hoe het werkt

De horeca app van Scanfie werkt volledig in de browser (bijv. Chrome). Er is dus geen app en geen account nodig. Scanfie werkt zowel op een tablet als op de mobiele telefoon van jouw gasten. Scanfie toont de digitale menukaart van je restaurant in de eigen taal en is in staat om consistente en persoonlijke aanbevelingen middels cross- en upselling te doen. De bezoeker kan via Scanfie afrekenen of via Scanfie het personeel om de rekening vragen. Na bestelling rolt de bestelbon uit jouw Epson bonprinter (of vergelijkbaar) in de keuken of de bar, of wordt de bestelling in het bestaande kassasysteem gezet (bijv. CSiPOS, MplusKASSA, Micros of Untill). Scanfie kan dus zowel zelfstandig draaien, als in combinatie met jullie kassasysteem. Vervolgens kan de bediening de bestelling uitleveren of in het geval van zelfbediening, jouw gasten oproepen zodat die zelf de bestelling kunnen afhalen!

Scan de QR-Code

1 Scannen

De gebruiker scant de QR-Code aan tafel of de kiosk (voor take away / to go). Er is geen app of account nodig!

QR bestellen

2 Bestelling plaatsen

In plaats van op de bediening te wachten, gebruikt men de digitale menukaart in de eigen taal om te bestellen.

Afrekenen

3 Afrekenen

Optioneel kunnen jouw gasten direct (apart) afrekenen via o.a. iDEAL. Ze vertrekken dus wanneer ze willen.

Uitlegvideo: kiosk QR bestellen (afhaalloket / pickup point)

Met kiosk QR bestellen van Scanfie creër je binnen een dag een corona-proof pickup point voor take away of zelfbediening.
Voor slechts € 30 per maand laat je jouw gasten zelf bestellen via een algemeen te gebruiken QR-Code en digitale menukaart.

Gratis uitproberen

De voordelen

De horeca bestel app van Scanfie is toepasbaar bij o.a. hotels, restaurants, cafés, vergaderruimtes, all you can eat, lunchrooms, strandpaviljoenen, snackbars, ijssalons, bowling en recreatie, campings, sportkantines, bioscopen, theaters, clubs, zwembaden, (indoor) speeltuinen, speelparadijzen, trampolineparken, (voetbal)stadions, vliegvelden en tijdens conferenties, festivals en andere evenementen.

Voor jou als horeca ondernemer

 • Minder last van personeelstekort
 • Lagere personeelskosten en werkdruk
 • Rustige- en piekmomenten beter op te vangen
 • Meer omzet door meer bestellingen en hogere bonwaarde
 • Meer overzicht en controle, werk efficiënter
 • Tevreden, terugkerende gasten door snellere service
 • Meer tijd voor persoonlijk contact
 • Geen opstartkosten en gratis uitproberen

Voor jouw gasten

 • Nooit meer lang wachten op de bediening
 • Duidelijke meertalige menukaart die altijd up-to-date is
 • Gepersonaliseerde aanbevelingen
 • Direct (apart) afrekenen of de rekening vragen
 • Bediening om hulp vragen via je smartphone
 • Betere beleving en meer persoonlijk contact
 • Geen app of account nodig

Anderen beoordelen ons uitstekend...

Gasterij Manjefiek

“Wij kunnen elke horecaondernemer Scanfie aanraden!
De software van Scanfie (QR-bestellen en webshop) is stabiel, werkt snel en is intuïtief. De webshop wordt ook goed ontvangen bij onze gasten. Dit is een bedrijf die de menselijke maat nog niet kwijt is geraakt en écht meedenkt met de ondernemer. Persoonlijk contact en zeer korte lijntjes.”

Joël Basta Gasterij Manjefiek

“Onze gasten kunnen via deze app op het terras meteen bestellen en betalen. Dit maakt het voor ons eigenlijk ook veel overzichtelijker dan voorheen.”

Lidwien Vork Directeur Beauforthuis
Beauforthuis
It Foarûnder

“Goed programma dat de horeca goed helpt. Tevens werkt het snel en klantvriendelijk. Echt een top systeem 👍 En door het scannen van de QR code is het gebruik erg simpel en snel.”

R.L. Vellinga It Foarûnder

“Onze bediening heeft niet altijd de tijd om de gasten op hun wenken te bedienen. Als zij dan zelf kunnen bestellen is dat voor mij een ontzettende meerwaarde!”

Colin Rigter Eigenaar Colins Breda
Colins - Have it all-
De Branding Strandpaviljoen Terschelling

“Scanfie was onze redding doordat we heel snel afhaal konden aanbieden”

Noie Winkel Strandpaviljoen De Branding
Keukenscherm

Werk efficiënter

 • Overzichtelijk keukenscherm
 • Keukenbonnen met grotere letters
 • Zelf je vloerplan aanpassen
 • Bestellingen en bedieningsverzoeken direct zichtbaar
 • Digitale gastenregistratie
 • Uitgebreide rapportage en inzichten
 • Veilig online betalingen ontvangen met o.a. iDEAL
iDEAL

Samen tegen voedselverspilling

Het is mogelijk om binnen Scanfie de doggybag optie aan te zetten. Zo kunnen gasten eenvoudig tijdens het bestellen aangeven of ze eventuele restjes mee willen nemen in een doggybag (of foodybag / to go box). Vaak speelt schaamte een rol en zijn gasten bang voor een ongemakkelijke situatie, door simpelweg een vinkje te zetten nemen we dit weg en dragen we samen bij aan minder voedselverspilling. Wist je dat sommige gasten zelfs de voorkeur geven aan restaurants die een doggybag aanbieden? Zo verhoog je potentieel dus ook nog eens je omzet terwijl je het milieu helpt!

Vorig jaar vroeg 39% van de Nederlanders weleens om een doggybag in een restaurant, 79% daarvan omdat ze tegen voedselverspilling zijn. Vooral jongere mensen vragen relatief vaak om een doggybag en zijn meer met voedselverspilling bezig. 80% van de mensen vindt dat restaurants zelf meer moeten doen tegen het verspillen van eten, en bijna 75% van de mensen vindt dat restaurants altijd een doggybag moeten aanbieden. Dit blijkt uit onderzoek van milieuorganisatie Natuur & Milieu. Scanfie beperkt graag samen met jou het verspillen van voedsel.

Doggybag
QR-Code scannen

Probleemloos van start met QR-bestellen

Je gasten kunnen Scanfie gebruiken...

 • Door de telefoon op het tafelplaatje te leggen (NFC)
 • Door de QR-Code te scannen met hun eigen smartphone camera
 • Door een QR-Code app of Chrome te gebruiken
 • Door naar app.scanfie.nl te gaan
 • Door de webcode van de tafel in te voeren

Wat kost het

De Scanfie bestelapp voor horeca & leisure is voordeliger dan je denkt en bovendien maandelijks opzegbaar!
De extra omzet en besparing op personeelskosten door de inzet van Scanfie is altijd groter dan de kosten.
Benieuwd wat het in jouw situatie zou kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Informatie aanvragen

Is je interesse gewekt? We ondersteunen graag jouw horecazaak met onze services. Vul onderstaand formulier in om de mogelijkheden te bespreken.

Contact met Scanfie
Wil je meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen je graag.