Laat je gasten snel en eenvoudig zelf bestellen zonder App

Informatie aanvragen

QR bestel app op jouw terras

Scanfie helpt jouw onderneming om weer veilig open te gaan! Gasten kunnen zelf aan tafel bestellen via QR met de digitale menukaart. Naast contactloos bestellen kunnen ze ook veilig contactloos betalen via hun telefoon en biedt jij een veilige service conform de anderhalvemeterregel. Zo zorgen we voor minder loopbewegingen en doordat mensen zelf afrekenen kun je meer gasten ontvangen. Met onze tafelmanagement module, digitale gezondheidscheck en gastenregistratie via QR kun je actief bijhouden hoeveel mensen er in jouw zaak zijn, hoe lang ze al aan hun tafel zitten en voldoe je eenvoudig aan alle wet- en regelgeving.
Zo blijft de heropening van de horeca veilig voor jou, je personeel en je gasten!

Terras

Scanfie is jullie nieuwe digitale ober en ondersteund het team graag met bijvoorbeeld het consequent aanbieden van suggesties, ook bij drukte. Zo zorgen we samen voor een hogere bonwaarde en meer bestellingen! Begin vandaag nog met QR-bestellen op jouw terras.

Horeca bestel app van Scanfie

Laat je gasten snel en eenvoudig bestellen

Veroorzaken personeelstekort of de coronamaatregelen zorgen voor jou en je onderneming? Kun je de piekmomenten niet goed opvangen maar wil je jouw gasten de perfecte service en beleving blijven bieden? Met Scanfie onderscheid je jezelf van de concurrentie door je gasten Self-Ordering aan te bieden met QR bestellen aan tafel, laagrempelig zonder een app te hoeven installeren. Eventueel kunnen jouw gasten ook direct betalen via bijv. iDEAL, zodat zij kunnen vertrekken wanneer ze willen en de tafel weer vrij is voor nieuwe gasten! Dat maakt onze horeca bestel app onmisbaar op het terras. Scanfie is ondermeer toepasbaar bij: hotels (ook roomservice via QR), restaurants, cafés, strandtenten, ijssalons, lunchrooms, zwembaden, indoor speeltuinen, enz. Maar ook tijdens evenementen kan Scanfie ondersteuning bieden.

Wat kost de bestelapp?

Uitlegvideo QR bestel app horeca

Scanfie helpt onder andere...

HEMA
Sportfondsen
Gasterij Manjefiek
Kruik Middelharnis
Koning Goedhart
It Foarunder
Crème de la Cookies
Het Veerkwartier
Strandpaviljoen De Branding Terschelling
Avontura
Brasserie de Oude Abdij
Casa Reinders
Mister Nata
Natuurpoort van Loon
Restaurant Vliegveld Hilversum
Beauforthuis
Optisport
Informatie aanvragen

Hoe het werkt

Scanfie is een horeca bestel app die volledig in de browser werkt. Er is dus geen app en ook geen account nodig. Scanfie werkt zowel op een tablet als op de mobiele telefoon van jouw gasten. Scanfie toont de digitale menukaart(en) in de eigen taal en is in staat om persoonlijke aanbevelingen middels cross- en upselling te doen. De bezoeker kan via Scanfie afrekenen of via Scanfie het personeel om de rekening vragen. Na bestelling rolt de bestelbon uit jouw Epson ePOS bonprinter (of vergelijkbaar) in de keuken of de bar, of wordt de bestelling in het bestaande kassasysteem gezet (bijv. Untill of MplusKASSA). Scanfie kan dus zowel zelfstandig draaien, als in combinatie met jullie kassasysteem. Vervolgens kan de bediening de bestelling uitleveren of in het geval van self-service, jouw gasten oproepen zodat die zelf de bestelling kan afhalen!

Scan de QR-Code

1 Scannen

De gebruiker scant de QR-Code of NFC chip aan tafel of de balie (voor take away / to go). Hij heeft geen app of account nodig!

Plaats bestellingen

2 Bestelling plaatsen

In plaats van op de bediening te wachten, gebruikt hij de digitale menukaart in zijn eigen taal om te bestellen (self-order).

Afrekenen

3 Afrekenen

Optioneel kunnen jouw gasten direct (apart) afrekenen via o.a. iDEAL. Zo kunnen ze ook vertrekken wanneer ze willen.

Uitlegvideo afhaalloket / pickup point

Met de kiosk QR module van Scanfie creër je binnen een dag een corona-proof pickup point voor take away.
Voor slechts € 30 per maand laat je jouw gasten zelf bestellen via een algemeen te gebruiken QR-Code en digitale menukaart.

De voordelen

De horeca bestel app van Scanfie is toepasbaar bij o.a. hotels, restaurants, cafés, vergaderruimtes, all you can eat, lunchrooms, strandpaviljoenen, snackbars, ijssalons, bowling en recreatie, campings, sportkantines, bioscopen, theaters, clubs, zwembaden, (indoor) speeltuinen, speelparadijzen, trampolineparken, (voetbal)stadions, vliegvelden en tijdens conferenties en andere evenementen.

Voor jou als horeca ondernemer

 • Minder bedienend personeel nodig
 • Meer tijd voor persoonlijk contact
 • Piekmomenten beter op te vangen, lagere werkdruk
 • Tevreden, terugkerende gasten door snellere service
 • Meer bestellingen, hogere omzet
 • Uitverkochte producten direct van de kaart af
 • Dynamisch aanbiedingen promoten
 • Geen investering nodig, geen opstartkosten

Voor jouw gasten

 • Nooit meer lang wachten op de bediening
 • Duidelijke meertalige menukaart die altijd up-to-date is
 • Gepersonaliseerde aanbevelingen
 • Direct (apart) afrekenen of de rekening vragen
 • Bediening om hulp vragen via je smartphone
 • Betere klantbeleving en persoonlijk contact
 • Geen app nodig, geen account nodig
Horecaondernemer aan het woord

Dit vinden anderen...

“Onze bediening heeft niet altijd de tijd om de gasten op hun wenken te bedienen. Als zij dan zelf kunnen bestellen is dat voor mij een ontzettende meerwaarde!”

Colin Rigter Eigenaar Colins Breda

“Onze gasten kunnen via deze app op het terras meteen bestellen en betalen. Dit maakt het voor ons eigenlijk ook veel overzichtelijker dan voorheen.”

Lidwien Vork Directeur Beauforthuis
Ik wil ook beginnen Informatie aanvragen
Keukenscherm

Werk efficiënter

 • Overzichtelijk keukenscherm
 • Keukenbonnen met grotere letters
 • Zelf je vloerplan aanpassen
 • Bestellingen en bedieningsverzoeken direct zichtbaar
 • Digitale gastenregistratie
 • Uitgebreide rapportage en inzichten
 • Veilig online betalingen ontvangen met o.a. iDEAL
iDEAL

Samen tegen voedselverspilling

Het is mogelijk om binnen Scanfie de doggybag optie aan te zetten. Zo kunnen gasten eenvoudig tijdens het bestellen aangeven of ze eventuele restjes mee willen nemen in een doggybag (of foodybag / to go box). Vaak speelt schaamte een rol en zijn gasten bang voor een ongemakkelijke situatie, door simpelweg een vinkje te zetten nemen we dit weg en dragen we samen bij aan minder voedselverspilling. Wist je dat sommige gasten zelfs de voorkeur geven aan restaurants die een doggybag aanbieden? Zo verhoog je potentieel dus ook nog eens je omzet terwijl je het milieu helpt!

Vorig jaar vroeg 39% van de Nederlanders weleens om een doggybag in een restaurant, 79% daarvan omdat ze tegen voedselverspilling zijn. Vooral jongere mensen vragen relatief vaak om een doggybag en zijn meer met voedselverspilling bezig. 80% van de mensen vindt dat restaurants zelf meer moeten doen tegen het verspillen van eten, en bijna 75% van de mensen vindt dat restaurants altijd een doggybag moeten aanbieden. Dit blijkt uit onderzoek van milieuorganisatie Natuur & Milieu. Scanfie beperkt graag samen met jou het verspillen van voedsel.

Probleemloos van start met QR-bestellen

Je gasten kunnen Scanfie gebruiken...

 • Door de telefoon op het tafelplaatje te leggen (NFC)
 • Door de QR-Code te scannen met hun eigen smartphone camera
 • Door een QR-Code app of Chrome te gebruiken
 • Door naar app.scanfie.nl te gaan
 • Door de webcode van de tafel in te voeren
QR-Code scannen

Wat kost het

De Scanfie bestelapp voor de horeca is voordeliger dan je denkt en bovendien maandelijks opzegbaar!
Benieuwd wat het in jouw situatie zou kosten?
Bereken het online met onze kostencalculator.

Informatie aanvragen

Is je interesse gewekt? We ondersteunen graag jouw horecazaak met onze services. Vul onderstaand formulier in om de mogelijkheden te bespreken.

Contact met Scanfie
Wil je meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen je graag.